POPOLNA IG MAMA

Draga POPOLNA mama na FB boš prosim nehala!

Veste kaj me najbolj boli?

Ne to, ko mi kdo reče, da bi lahko popravila svojo slovnico ali pa, da bi lahko kdaj pisala o kakšni bolj družbenokoristni temi. Ne boli me, ko mi kdo reče, da samo po termah hodimo in se afnamo. Ne boli me, ko mi kdo reče, da blogerji nimamo nobenega vpliva in smo trenutna modna muha.

Takšni komentarji se me ne dotaknejo več, ker sem jih že zdavnaj sama pri sebi predelala. Trenutno čutim pritisk zaradi popolnoma druge stvari! Res sem žalostna, da je tako … Ob takšnih priložnostih se vedno znova sprašujem, zakaj sploh pišem in vztrajam, ker bi lahko tisto večerno uro porabila za kaj drugega. A kaj, ko mi nobena knjiga ali serija ne nudita takšnega adrenalina, kot mi ga napisana iskrena objava o moji materinski poti.

Naj pojasnim, kaj me muči.

Ta tako opevana popolnost na družabnih omrežjih, ki naj bi bila najbolj razširjena ravno med nami, ki radi pišemo, je postala že skoraj malo precenjena! In vsepovsod sami komentarji, kako je vse popolno in fake. Ob tem se mi poraja vprašanje … A dejansko preberete, kaj imamo za povedati? A poznate zgodbo, ki se skriva za našo fotografijo? Ste jo morda prebrali?

Ni vse idealno in popolno! Na to opozarjamo že ves čas in upam se trditi, da tako resničnega pogleda na materinstvo (kot je danes) še ni bilo. A je to res to tako zanemarljivo? Veste koliko poguma je potrebnega za kaj takega? Zakaj se to ne ceni? V bodoče prosim prisluhnite celi zgodbi za tem tako opevanim popolnim ozadjem in ne takoj obsoditi vsako popolno fotografijo za laž.