PRAVA PRIJATELJA

Dragi moj Žan!

Danes si prvič rekel nekaj, kar me je neizmerno razveselilo in osrečilo. Tvoje besede so mi dale nov zagon, ravno takrat, ko sem ga najbolj potrebovala. “Izak, ti si moj najboljši prijatelj!” si mu iskreno dejal, ob tem si ga močno stisnil in poljubil na lica.

Iz tvojih ust je to zvenelo tako srčno in ljubeznivo! Zvenelo je čudovito! Izak je začutil in vse razumel, zato se ti je navihano nasmejal nazaj.

Res je, sta prijatelja in imata se rada, a vajin odnos ni vedno kot v pravljici. Imata tudi muhaste trenutke. Velikokrat tekmujeta, se kregata in vsak po svoje uveljavljata svoj jaz. Velikokrat je obema zanimiv isti rdeči avto, čeprav je v zaboju z igračami še najmanj pet enakih. In v takšnih situacijah se trudim ravnati pravično in biti fer do obeh. Trudim se posegati v vajin odnos samo takrat, ko je to nujno potrebno, a priznam, tudi jaz grešim! Včasih sem utrujena in v ihti uberem tisto pot, ki ni ravno prava. Zavedam se svojih napak a je včasih lažje tako. Oprosti mi! Res je, da si starejši, a to ne pomeni, da moraš vedno popuščati

Že preden sem te prvič stisnila v objem sem vedela, da mi boš podoben. Si izjemno sočuten fant, ki je zelo pokroviteljski in zaščitniški do svojega mlajšega bratca. S solznimi očmi priznavam, da ti ravno zaradi tvoje osebnosti rečem večkrat nekaj, kar sem poslušala celo otroštvo. Oprosti, ker prevečkrat poudarim, da si starejši in zato pametnejši, ki naj bi prej odnehal in popustil.

Dragi moj, ti si tisti na katerem se učim biti mama. Delam napake, te so žal neizbežne. Kljub temu ti lahko povem, da vse izkušnje, ki jih doživljaš niso nujno slabe ali moteče, kot se sprva zdijo. Potrpežljivost in strpnost sta izjemni kvaliteti, ki se ju ne da naučiti ali izpopolniti ko enkrat odrastemo.

Bodi ponosen, da si lahko s svojim obnašanjem svojemu najboljšemu prijatelju za vzgled.

Bodi sočuten in potrpežljiv, kajti s tem svojemu najboljšemu prijatelju daješ dobro popotnico, zaradi katere ti bo zagotovo sledil.

Včasih bodi popustljiv in se ne obremenjuj zaradi enega majhnega in napol polomljenega rdečega avtomobila. Naslednjič bo popustil Izak in takrat bo rdeč avto samo tvoj. Minilo bo nekaj časa, a enkrat se bosta z rdečim avtom igrala SKUPAJ!

Hvala ti, ker si mi prisluhnil! Hvala, ker nista “samo” brata, ampak tudi PRAVA PRIJATELJA!

Rada te imam,

tvoja MAMI!