PRELEPO POLETJE

Morda današnja objava res ni najbolj primerna in v blogerskem stilu, a imam vseeno občutek, da moram obrazložiti (in se nekaterim tudi opravičiti) za včerjašnjo fb objavo “9 mesecev gor, 9 mesecev dol”.

Delila sem namreč svoj lanskoletni zapis (na katerega sem sicer ponosna), ki govori o zmernem izgubljanju kilogramov po porodu. Že lansko poletje sem želela doseči zavedanje, da je point materinstva nekaj čisto drugega (kot videz trebuha ali številka na tehtnici neposredno po porodu). Včeraj sem z lansko objavo pripela tudi svojo letošnjo fotografijo na plaži. Zakaj sem to naredila? Morda res ni bila najbolj premišljena odločitev … Lahko pa vseeno z gotovostjo trdim, da je bila objavljena z razlogom in brez slabega namena ali pa zato, ker bi želela komu zbujati slabo vest in neprijetne občutke. Vsem tistim, ki so to tako razumeli se iskreno opravičujem! ✌

Moj namen je bil popolnoma enostaven … Želim le poudariti, da sem po drugem porodu potrebovala skoraj dve leti, da sem se vsaj približno vrnila v staro formo (in ne le nekaj tednov, kot je danes modno). Želela sem poudariti le, da sta pri pridobivanju stare postave potrebna čas in zmernost, ter da je poporodno obdobje že tako naporno in stresno, zato ni potrebe po dodatnem fizičnem in psihičnem obremenjevanju.

Sploh pa popolna postava in fotografija nista tisto, kar je res najpomembnejše! Moja želja in najpomembnejše sporočilo ni biti size zero ali imeti perfect photo za IG – sporočilo je bilo nekaj čisto drugega. Bodi takšen, jej tako in telovadi toliko, da se v svoji koži dobro počutiš. Ne za druge, temveč zase! In jaz se v svoji počutim odlično, ko zaključim z ubijalskimi 25 minutami vadbe od shown t-ja in tudi takrat, ko brez slabe vesti naročim dve kepici slastnega sladoleda.

Tako pa ni bilo vedno, zato si na svojem blogu dopuščam pravico pisati o tej temi.
Upam, da ste tokrat razumeli sporočilo mamice, ki se še vedno spominja trenutka, ko ji je njen (zdaj bivši) fant v zgodnjih dvajsetih dejal, da je s svojimi 75 kilogrami res malce preveč okrogla in občutkov, ko se je odpravila kupovati modne kopalke v št. 42?!

Uživajte v svojem telesu, poletju, soncu in morju! Življenje je res prekratko, da bi se preveč obremenjevali s popolnimi fotografijami (ki to v resnici nikoli niso) in nepomembnimi številkami. Jaz sem rabila celo desetletje, da sem to spoznala! #bodimoprijazni #odmamicezamamico #lepasitakšnakotsi