DRAGI VOZNIK PROSIM PREBERI

Dragi voznik črnega BMW-ja!

Nimam nič proti omenjeni znamki avtomobila, tudi sama bi ga imela … Zate imamo sporočilo, katerega bi nujno moral prebrati!

Danes smo se vsi trije, ko si nam izsilil prednost, na smrt ustrašili! Ja, tako zelo, da je moj (sicer ne preveč boječi) dvoletnik začel na zadnjem sedežu histerično jokati. Kar nekaj časa je trajalo, da se je pomiril. Tudi petletnik še vedno vsem razlaga, da bi kmalu doživeli nesrečo. In kaj si ob svoji napaki naredil ti? Hitro si se zapeljal mimo našega enoprostorca in se hinavsko nasmejal.

Ja, nasmejal in ravno zato sem besna!

Svoja otroka vedno učim strpnosti in prijaznosti, a tokrat si povzročil, da sem jima pokazala, da nekaterih napak enostavno ne smemo spregledati!

Veš najbolj me razjezi, ko nekdo ogroža zdravje drugih, ki so na cesti. Ko resno ogroža NJIHOVO zdravje! Ni težava v tem, da nimam razumevanja, imam ga. Ogromno! Vse namreč razumem! Razumem, da si utrujen, nenaspan, v službi imaš ogromno dela, žena je že cel teden tečna … Kot sem že napisala, vse razumem! A to vseeno ni opravičljiv razlog, da ogrožaš življenje mojih otrok! Če si zaspan, pojdi spat in ne za volan! Če se ti mudi, pojdi kakšno minuto prej! Če si nepreviden, se resno vprašaj, kakšne posledice s tem povzročaš!

Nenehno opazujem divjanje ter nestrpnost na cesti in zdaj bom verjetno zelo nesramna, ampak če vsem vam ni mar za svojo varnost, tudi meni ni! Mi je pa zelo pomembna varnost (in tudi vam bi lahko bila) vseh ostalih udeležencev v prometu. Pomembna mi je varnost otrok, ki so na cesti. Vseh tistih otrok, ki nič hudega sluteči sedijo v svojih (nikoli zadosti varnih) avtosedežih! Teh otrok, ki vsak dan z zanimanjem spoznavajo svet in se učijo! Teh otrok, ki zaupajo, da boste pazili na njih! Teh otrok, ki so komaj začeli živeti in imajo pred sabo še mnogo lepih in zdravih let življenja!

Zato dragi voznik črnega BMW-ja, vse te zapisane besede jezne mamice (ki piše v imenu vseh staršev) imej prosim v mislih preden se naslednjič ves zaspan (ali utrujen) usedeš za volan! HVALA!

S spoštovanjem, voznica belega Scenica z dvema fantoma!

P.S. Znamka avtomobila in spol ne pomenita nič globljega, vse to se vsak dan dogaja z vsemi avtomobilskimi znamkami in obema spoloma.