SAMO 1 MINUTKA!

5, 1 in 6

Nepomembne številke, ki mi povedo ogromno. Povedo mi, da sem lahko srečna, ker sta moja otroka zdrava! Res sem presrečna in zelo hvaležna, da je tako, a se kljub temu zavedam, da nesreča nikoli ne počiva, zato si želim biti previdna in pripravljena tudi v bodoče.

5, 1 in 6

Pravijo, da so otroci po naravi zelo nerodni in firbčni. Zakaj bi skrivala, moja fanta mi vse to vedno znova dokazujeta. Fanta pač! Priznam, na začetku materinstva sem bila nenehno v strahu, da se ne poškodujeta in temu primerna je bila tudi moja reakcija, ko je prišlo do poškodbe. Zdaj pa že nekaj časa ob njunih padcih reagiram popolnoma drugače, rekla bi, da sem bistveno bolj mirna. Včasih se celo obrnem stran in se delam, da padca sploh nisem opazila. Ob spremembi moje reakcije se je spremenil tudi njun odziv in zdaj skoraj nikoli ne delata drame … skoraj! Ne vem sicer, ali je moj odnos s psihološkega vidika pravilen, a mislim, da njima ustreza. Ustreza jima tudi to, da raziskujeta, plezata in skačeta sama in ne z mojo senco, ki nenehno bedi nad njima. Prav ponosna sem na njiju, ker sta postala pogumna in kljub morebitnim padcem ne izgubljata veselja do aktivnega raziskovanja. In kaj pravi naša družinska statistika za zadnji mesec? Žan je s svojimi 123 centimetri in otroško radovednostjo v avgustu staknil 5 krvavečih odrgnin na kolenih, zaradi katerih naj bi  enkrat celo klicala reševalno pomoč (po njegovem mnenju seveda). Naj omenim, da je 5 minut kasneje že delal prevale v trampolinu in na odrgnino popolnoma pozabil.

Nikoli ne bom pozabila, kako zelo težko mi je bilo, ko sem z dve leti starim sinom v začetnih tednih druge nosečnosti s hudo jutranjo slabostjo ostala v bolnišnici. Trije grozni dnevi so bili najdaljši v mojem življenju. Res ni nič hujšega kot bolan otrok, ki mora zaradi napredka bolezni in vseh predvidenih preiskav ostati v bolnišnici. Da ne govorim o tem, kako zelo nepravično je da mamici dve leti staremu otroku ob njegovi hospitalizaciji ne pripada bolniški stalež! Le katera si želi pustiti majhnega otroka samega? Nobena! Če zopet preverim družinsko statistiko, mi le-ta kaže številko 1. V vseh petih letih odkar sem mamica, sem bila z otrokom v bolnišnici hospitalizirana enkrat.

Mamice se velikokrat znajdemo v situaciji, ko se moramo ob 7ih zjutraj odločati, ali naš otrok sodi v vrtec ali ne. Kaj storiti in kdaj z njim ostati doma? Ali je majhna opeklina dovolj dober razlog, da odpovemo pomemben sestanek? In kaj kaže statistika? 6 dni bolniškega staleža v letošnjem letu zaradi nege otroka.

Hvaležna in srečna sem, da se nam ni zgodilo nič hujšega, a se vseeno kot njuna mami čutim odgovorno! Iz tega razloga vsako leto svoja fanta nezgodno zavarujem. Ker sem seveda cele dneve v pogonu, mi za urejanje takšnih pomembnih malenkosti ostanejo le večerni termini, ko sem že v pižami. Zato sem izbrala WIZ ONLINE ZAVAROVANJE, kjer vse urediš v 1 minuti in ti za to ni potrebno rešiti sto obrazcev ali pa stati v vrsti. Idealno za mamice!

Ob pisanju te objave in urejanju tega izjemno priročnega nezgodnega zavarovanja za moja fanta, sem se odločila pozabiti na omenjene neprijetne številke in občutke, ko so le-te nastale. Zdaj prav z veseljem pozdravljam številko 8 in 6, danes sem namreč od fantov prejela 8 poljubov in 6 objemov. To so številke, ki pomenijo največ.

Radovedna in vedno aktivna fanta v akciji

 

 

 

 

Objava je nastala v sodelovanju z WIZ in Adriatic Slovenica.