SREČNI!

Vsakič, ko pogledam svoja fanta, se sprašujem, ali sta srečna? Zares srečna? Kljub temu, da se včasih vržeta na tla in sitnarita, ker ne dobita še ene sladice. Kljub temu, da ne dovolim lego nagrade, ker pri tej starosti sodelujeta na sistematiki, ki je njuna dolžnost in obveznost. Kljub temu, da velikokrat rečeva NE. Ali sta res srečna in zadovoljna s svojim življenjem?

Ko govorimo o sreči ne morem mimo tega, da ne bi komentirala izjav, ki jih večkrat dobim in so vezane na zdravje mojih dveh fantov »Imate pa res srečo, da ste tako zdravi!«. Res smo, na to zagotovo vplivata sreča in dedna zasnova, nekaj pa tudi pripisujem življenjskemu stilu, ki dokazano najbolj vpliva na razvoj bolezni in krepitev imunskega sistema. Včasih le temu dodam še malce pomoči in ne delam pravzaprav nič posebnega.

Če zdaj prevrtim čas nazaj na včeraj ob 15.30 uri, ko smo se iz službe in vrtca vrnili domov, je bila prva stvar, ki sta jo (zdaj že brez mojih navodil) naredila sama to, da sta takoj odhitela v kopalnico. Do tega trenutka ni prišlo zlahka, najprej sem namreč morala najmanj 268krat ponoviti »Umijta si roke!«. Potem sta se zapodila v igrače, jaz pa sem med njuno igro pripravila kosilo po Žanovem izboru. «Mami, jaz bi spomladansko solatko jedel, mi je tako dobra!« je v avtu nekajkrat ponovil … Izak je sicer iz te pomladne sklede solate pojedel le popečenega piščanca in nariban lahki sir, ampak ok, se tolažim s tem, da ima vzgled in da bo prej ali slej začel jesti bolj pisane barve s krožnika. Sledile so običajne popoldanske dejavnosti, tudi tokrat smo se seveda odpravili ven, kjer sta vozila kolo, brcala žogo in se gibala v naravi. Vmes sem morala reševati še nekaj manjših konfliktov, ker sta tekmovanje v vožnji s kolesom vzela smrtno resno, a je bilo kljub temu današnje popoldne res lepo, bila sta nasmejana in zato čutim, da sta srečna.  Večerno rutino smo zaključili z vitaminsko dozo probiotičnih kapljic, ki uravnavajo črevesno mikrofloro in skrbijo za imunski sistem celega telesa. BioGaia probiotične kapljice so mi predvsem všeč tudi zaradi tega, ker vsebujejo tudi vitamin D3, ki poskrbi za rast in razvoj kosti. Menim, da je to ena izmed stvari, ki bi jo morali poleg zdrave prehrane in vsakodnevnega gibanja na svežem zraku, vključevati v naš vsakdan. Tudi odrasli, ki večkrat pozabimo na svoje zdravje.

Vsakič, ko razmišljam o srečnem otroštvu se spomnim, da ni srečno zaradi novih lego kock ali gore sladoleda. Srečno je izključno zaradi zdravih trenutkov, ki jih preživimo skupaj! Naj bo takšnih veliko!

 

 

 

Probiotiki BioGaia so na voljo  tako za otroke, kot tudi za odrasle, dobite jih v lekarnah in specializiranih trgovinah. 

 

Objavo smo zapisali kot zvesti uporabniki BioGaia probiotičnih kapljic, več na povezavi.

.