SUPERJUNAKI

Vsak večer, ko bi moral že zdavnaj spati, se moj mali Izak najraje pogovarja. Tipično, bi verjetno rekle vse mame. Če sem iskrena, me ti pogovori včasih malce živcirajo, ker jim ni in ni konca. Pa tudi vsi dobro vemo, da so pravzaprav ti tako opevani večerni razgovori (in žeja in lakota) prisotni z namenom. Kljub utrujenosti in dejstvu, da komaj gledajo, ne želijo spati. Tega po šestih letih materinstva še vedno ne razumem – zakaj ne želijo spati? Kako to, da še niso ugotovili da je spanje pravzaprav nekaj najlepšega na svetu …

Trenutno smo v fazi privajanja na novo obdobje in zato se jima vsak trenutek (tudi tisti večerni, ko včasih malce izsiljujeta) poskušam čimbolj posvetiti. Tako smo imeli včeraj večerni maraton poslušanja Izakovih zabavnih prigod. Mimogrede – a nimajo štiriletniki najboljše izjave vseh časov?! Glede na to, da se je začelo novo vrtčevsko leto, ki prinaša precej sprememb, se mi je zdelo prav, da mu dam vedeti da se lahko po pomoč vedno zateče k meni. Na moje besede:”Izak, če boš kdaj v težavah ali pa ti bo hudo, mi povej. Vedno se lahko zaneseš name!” je odgovoril:”Prav mami, bom!”

Po dveh sekundah tišine je dodal:”Mami ti tudi mene pokliči, če boš kdaj v težavah. Veš, jaz se lahko spremenim v Spidermana”.  😄

Več kot očitno smo v fazi superjunakov in nenehno rešujemo svet (in mamico, ki je v težavah). Hihi, morda pa mi ta Spiderman priskoči na pomoč tudi takrat, ko se bom utapljala v kupu perila, ki čaka na likanje. Posebne superjunake smo obiskali  v soboto, ko smo se odpravili na krajši izlet v Ljubljano. Z njim smo proslavili prvi (zelo uspešen) šolski in vrtčevski teden. Fanta sta bila nad tematskim parkom, ki se nahaja v pritličju City parka zelo navdušena. Moram pa priznati, da tudi mene ni pustil ravnodušne.

Tematski park Hotel Transilvanija lahko obiščete vse do 16.9.2019. Ogled je primeren za otroke od 5. leta starosti dalje in je brezplačen. Primeren je za male in velike otroke, narejen pa je v stilu manjšega escape room-a, v katerem otroci odkrivajo namige in poskušajo razvozlati uganke. Uspešno opravljene naloge pomenijo omogočen prehod in ene sobe v drugo, končni cilj pa je osvojitev naziva pošast iz Hotela Transilvanija.  V kolikor ste si pogledali risani film, je ta dogodivščina obvezna, ker se lahko z liki tudi družite, fotografirate in pokramljate. Res priporočamo!

Naš izlet se je zaključil z uspešnim šopingom in velika hvala City parku, da ima prav vse na enem mestu. Sploh si ne morete misliti, kako veliko nam pomeni to, da na enem mestu najdemo otroške obleke, Lego kocke in dobro kavo!

Zdaj pa šibam malega Spidermana pospremiti v spanje. Me prav zanima, koga bo reševal ta večer …

Objava je nastala v sodelovanju s City parkom.

Spodaj je nekaj utrinkov …

 

 

 

 

 

Z uspešno opravljenimi nalogami smo postali pošasti Hotela Transilvanija! 🙂