SI SUŽNJA LASTNEGA DOMA?

Na prste ene roke lahko preštejem svoje prijateljice. Tokrat ne govorim o znankah, ampak o tistih pravih prijateljicah, ki so vedno ob tebi, ko jih potrebuješ. Tistih, ki vedno razumejo in poslušajo. Tistih, ki se jih veseliš tako, kot se majhen otrok veseli čokolade. Tistih, ki ti iskreno povejo, da sovražijo pranje perila. Res je, da se omenjene prijateljice (odkar so postale mamice) ne oglasijo takoj na telefon ali pa pokličejo kakšen dan kasneje, a so takrat, ko potrebujem oporo ob meni s pravimi besedami. In v mislih nimam besed “moj pa ni takšen” ali “tega nisi naredila prav” ali pa “si nora, zakaj pa sploh likaš”.

Zakaj potem druženju s prijateljica ne posvetim več časa?

Ker ga enostavno nimam! Vem, da je slišati grozno, a žal je zdaj tako, zato pa toliko bolj uživam v tistih trenutkih, ko govorimo po telefonu ali takrat, ko nam uspe dolgo pričakovana kavica ali izlet. Pomanjkanje časa se zadnje čase tako pogosto pojavlja, da nenehno iščem načine, kako prihraniti dragocene minute tam, kjer lahko. Pravijo, da je organizacija ključna, zato tej namenjam še več pozornosti. Pravijo tudi, da je skrivnost pravih gospodinj še nekje drugje … Seveda je pomembno, da je dom urejen in prijazen, ter udoben in prijeten za bivanje, a je tudi tam potrebno iskati ravnovesje in gospodinjska opravila minimalizirati in jih skrajšati, če je le to izvedljivo. Pravijo, da ne smemo biti sužnji lastnega doma in s tem se zelo strinjam. To je nekaj, kar sem se naučila od svoje mame in z zadovoljstvom upoštevam, ter brez težav prenašam svojim pravim prijateljicam.

Pospravljanje je pri nas na sporedu med vikendi, ko tudi poskrbimo za pranje perila in likanje. Ko smo že pri slednjem naj povem, da le to ni moje najljubše opravilo, zato si ga popestrim z gledanjem najljubše serije in ob tem na trenutke celo uživam, zato lahko rečem, da je to moj off čas. Ob tem se zopet spomnim, kako zelo smo mamice nezahtevne, a ne?!

Zakaj ta objava? Ker se je podjetje Philips odločilo pomagati tistim, ki nam kronično primanjkuje časa, a si želimo urejenega in čistega doma. A ni to krasno? Tega naše mame zagotovo niso imele … To nedeljo bom tega svojega lepega prijatelja zelo pogrešala? Zakaj? Ker je čas likanja skrajšal za 30 % in mi podaril pravi off čas, ki ga nujno potrebujem. Še najboljše pa je to, da mi ob likanju ni potrebno preveč razmišljati, saj to počne namesto mene, jaz pa se lahko čisto zares odklopim in gledam serije. Likalnik me je navdušil še zaradi nekaterih drugih lastnostih, ki niso zanemarljive. Ni potrebno uravnavati temperature, saj se sam prilagodi tkanini. Ni bojazni, da bi zažgal najobčutljivejše svilene srajce, saj občutljivo tkanino zazna. Ni bojazni, da bi norela, ker moram nenehno dodajati vodo, ker enkratno polnjenje zadostuje za kar dve uri likanja. Ni bojazni, da bi ga pustili prižganega, saj se po določenem času sam ugasne. To je le nekaj lastnosti tega pametnega sistemskega likalnika Philips PerfectCare Elite, ki je po mojem mnenju narejen prav za mamice. Na tej povezavi si lahko preberete še več o likalniku.

Sem sužnja svojega doma? Ne bom trdila, da rada pospravljam, to niti ne, a zelo obožujem red in vonj čistega doma, rada imam zlikano perilo in urejene omare. A pri tem iščem pripomočke, ki mi pomagajo … Urejen dom se trudim vzdrževati (in se kljub temu redno) videvati s svojimi prijateljicami. Takšno razmišljanje in vedenje se trudim prenesti na svoja fanta (kljub temu, da sta fanta). Ne vidim razloga, da ju ne bi vključevala zraven, saj si želim, da sta kot odrasla moška sposobna živeti tudi brez mamičine pomoči. Želim si, da nista ena tistih, ki si ne bosta znala zlikati svoje srajce. Pravijo, da je treba zgodaj začeti, se strinjaš?

 

 

 

 

 

 

Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Philips.