SVOBODNA?

20160828_091011

“Sama in svobodna. Življenje, ki dovoljuje popolnoma vse in ne vpliva na nikogar. Življenje, ki dovoli brezskrbno uživati in se prepustiti. Življenje, ki dovoli raziskovati in odkrivati nove stvari. Življenje, kjer se lahko razvijaš, rasteš in neguješ svoje hobije. Dihaš in ljubiš. SVOBODA!”

In potem slišiš poziv, notranjo željo ali pa upoštevaš družbena pravila in se odločiš to “popolnost” prekiniti …

“Zanosiš, rodiš in dobiš v roke malo, ljubko bitjece. Sprva ne nudi, le zahteva. Vsakič znova daješ in daješ. Ne sprašuješ zakaj, se le prepustiš, ker to čutiš. Sebe postaviš na zadnje mesto in se popolnoma predaš. Včasih imaš občutek utesnjenosti. Včasih zaradi izjemnega napora ne moreš dihati. Včasih zaradi skrbi pozabiš na poti materinstva uživati. A vseeno rasteš in odkrivaš. Vedno znova razvijaš svojo najpomembnejšo vlogo. Vlogo, ki te bogati in neskončno osrečuje! Vloga, ki ti omogoča brezpogojno LJUBITI IN BITI LJUBLJEN kot še nikoli do zdaj. Doživljaš poseben občutek SVOBODE kljub temu, da nikoli več ne hodiš sam. Da je ob tebi vedno nekdo, zaradi katerega je vsak skupen korak še bolj ljubeč.

PRAVA SVOBODA ZARADI KATERE ŽIVLJENJE DOBIVA SMISEL!”

20160828_091035

Zapis je posledica komentarja, ki sem ga pred kratkim nehote ujela med srkanjem jutranje kave … Včasih so iskreni komentarji deklet na pragu dvajsetih idealna priložnost za razmislek kako močno se v desetih letih tvoj pogled na življenje spremeni …

“Ah, ona je mamica, ne more! Ne utegne! Nikoli nima časa! Nič se ji ne da! Ne bo šla z nami žurat!”

Včasih (še preden sem rodila) sem si zaradi takšnih komentarjev resnično mislila, da se bo moje življenje z materinstvom končalo. Pa veste kaj?! Ni se! Daleč od tega … Lagala bi, če bi trdila, da ni sprememb. Je drugače, seveda! JE VELIKO BOLJE! Zdaj imam tisti pravi zagon, elan in motivacijo, s pomočjo katerih uspešno premaguje vse ovire. Zdaj se iz službe domov vračam še z večjim veseljem, saj me vedno pričakata nasmejana obraza, polna ljubezni. Zdaj s še večjim zanimanjem gledam v jutrišnji dan in opazujem kako odraščata in se razvijata. Hkrati pa uživam v tem, da me bogatita in obožujeta kljub temu, da delam napake in se vseskozi učim. Včasih so bile moje odločitve bolj spontane in manj premišljene. Zdaj pred vsakim novim korakom vedno najprej pomislim na moja mala sončka in šele nato nase. Zdaj sem tudi mama!

Je pa ena stvar, ki jo resnično pogrešam. To je čas. Potrebovala bi še več ur, da jih njima, sebi in partnerju. Včasih se sprašujem kaj za vraga sem počela z vsemi tistimi prostimi popoldnevi?! Zdaj imam namreč vsak večer občutek, da dnevu manjka nekaj ur. 🙂 Kljub nenehnemu prilagajanju smo mamice še vedno svobodne. Z rojstvom otroka smo pridobile še eno pomembno sposobnost – selekcija stvari, ki niso vredne našega truda in časa. Zaenkrat mi veliko več kot sobotno nočno žuranje pomeni osemurni spanec ali pa kavica s prijateljico ali pa obisk savne … Zdaj res ne utegnem storiti tisoč in eno nepomembno stvar, a se potrudim narediti tisto, kar mi veliko pomeni! In to je tista prava svoboda, ki daje smisel življenju!

Imejte se radi,

MAMI NA OFF