TVOJI PIRHI, TVOJE STANOVANJE, TVOJI OTROCI …

Pretekli vikend sem kar naprej na Instagramu gledala popolne pirhe in ostale velikonočne dekoracije. Belo-črna, rose gold, s pikami, s črtami, v obliki živalic … takšna in drugačna. Vsa so vau in ob gledanju mi nikakor ni jasno – kako zmerete?! Kako vam to uspe? Od kje ideja? Čas? In od kod volja? Meni komaj uspeva hoditi v službo, skrbeti za dva otroka kn sproti spodobno urediti stanovanje. Da bi naredila še kaj več? Niti slučajno!

Ne me narobe razumeti, res občudujem vse mame, ki so inovativne in zraven vsega utrgnejo delati diy projekte. Jaz očitno tega nisem sposobna, pa tudi neke posebne žilice za ustvarjanje nimam. Žal! Moji letošnji pirhi so videti takole … nič posebnega, idejo sem pobrala na Instagramu. 🙈

A vseeno, vse to me je spodbudilo k razmišljanju … kje piše, da moramo imeti vsi tipi top krasne pirhe? Domačo potico? Homemade piškote? Kje piše, da je to prav?

Nikjer!

Pa kaj, če imata vse to prijateljica in soseda – to ne pomeni, da bo tebe in tvojo družino ravno tako osrečilo. Morda njo osreči, ni pa nujno, da tudi tebe.

Ni ti potrebno peči potice. Ni ti potrebno pred Veliko nočjo, kot nora drgniti okna. Ni ti potrebno vzgajati tako, kot vzgaja mamina prijateljica. Ni ti potrebno imeti/delati tako, kot drugi.

Ni ti potrebno!

Živiš v SVOJEM stanovanju. Vzgajaš SVOJE otroke! In živiš SVOJE življenje, zato ga živi tako, da bo prav tebi in tvoji družini. Ne drugim! TEBI!