UTRUJENA MAMA

Sobota zvečer. Ura je komaj 20.45, jaz pa utrujena na sedežni. Ob tej uri sem pred desetimi leti komaj začela svoj večer, zdaj pa uspešno ignoriram velik kup perila, ki je zraven mene. Ob ignoriranju in gledanju tv-ja razmišljam o preteklem tednu, ki je bil zapolnjen do zadnje minute. To je eden od razlogov zaradi katerega ne maram septembra. Ne gre le za obveznosti in nove začetke naših otrok, gre za kombinacijo vsega. Gre za številne zahteve na vseh področjih. Zdi sem mi, da moramo ljudje septembra svoj maximum dvigniti na 150 %, kar seveda prinese posledice. Jaz sem na primer po enem mesecu od poletnega dopusta zrela za ponoven dopust. A je to zdaj smisel življenja?

Rekla bi, da svojo utrujenost dobro skrivam, največkrat to storim z ličili in outfitom. Včasih sicer ne pomaga nič in tisti, ki me dobro poznajo to hitro opazijo. Ob tem se sprašujem, zakaj bi sploh skrivali, da smo utrujeni? Zakaj ne bi smeli naglas povedati “NE ZMOREM, danes enostavno NISEM ok”!? Zakaj bi se opravičevali, ker ni naš dan? Ker smo spali kašnih 5 ur premalo ali pa, ker imamo polno glavo obveznosti in opravil? Ker smo morda preutrujeni? Zakaj imamo ljudje občutek, da je potrebno takšno nepopolnost (ki to v resnici sploh ni) obrazložiti in se ob tem še opravičiti?

In še ena stvar, ki se mi zdi bistvena – utrujenost ni dovolj dober razlog za nesramnost. Seveda je težko, tudi sama priznavam, da sem zelo nepotrpežljiva, ko še komaj stojim, a vseeno nesramnost nima opravičila! Ko ne moremo biti najboljša verzija sebe, je prav, da to povemo. Prav je, da povemo, da ne zmoremo. Jaz navadno od fantov v takšnih primerih dobim objem in lepo besedo, ki me takoj dvigneta. Trdno verjamem v to, da lahko tudi utrujeni s prijaznostjo premikamo gore!

Dobro energijo sem kljub utrujenosti dobila nazaj od mojih Mami blogerk, zato komaj čakam na ponovno snidenje! ❤️

 

Foto Urška Golob, Prav posebno

 

 

T- shirt STRADIVARIUS, krilo in espadrile ZARA, torbica PARFOIS.