VEDNO LAČNI

Ko me kdo vpraša, kako bi najbolj opisala svojo družino, najprej pomislim na komunikativni, družabni, ljubeči, odkriti … Kmalu za tem pa bi omenjenim karakternim lastnostim dodala tudi “vedno lačni” in “zelo hvaležni jedci”. Že večkrat sem o tem pisala, da radi dobro in veliko jemo. Nam hrana ne predstavlja le sredstvo za preživetje, je tudi sproščanje in druženje. Ravno zato se trudim, da so skupni obroki pravzaprav pomemben družinski dogodek, ko poklepetamo in se posvetimo en drugemu.

In, ko sem že ravno pri kuhanju moram vseeno omeniti, da je le-to tudi eno izmed gospodinjskih opravil, ki mi ravno zaradi nenehnega načrtovanja jedilnikov in nakupovanja dela malce preglavic (a se teh dokaj hitro izognem). Prava organizacija, seznami in priprava enostavnih (in še vedno zdravih) obrokov so ključ do uspeha. Sicer pa vse to ni tako zelo zahtevno, ker fanta res rada jesta in z navdušenjem pričakata vsak pripravljen obrok. Pravijo, da moram biti zaradi tega vesela, ker je namreč najtežje nahraniti tistega otroka, ki ne želi jesti.

Torej, sem vesela! Vesela sem, da imam v hiši tri fante, ki mi pojedo vse s krožnika. Hihi …

Vesela sem tudi, da imam s svojim blogom priložnost sodelovati z znamkami, ki jim zaupam že vrsto let in jih tudi redno uporabljamo. Sodelovanja vedno izbiram po občutku in se največkrat odločam za tista podjetja, ki jih poznam oziroma so mi blizu. Zato s ponosom povem, da sem postala ambasadorka Argete, ki ima resnično najboljše paštete in namaze. In to lahko potrdijo tudi ostali (lačni) predstavniki družine.

Argeta je svojim izdelkom pred kratkim dodala še eno zelo zdravo novost, ki je pravzaprav točno tisto, kar sem na našem tržišču zelo pogrešala. Predvsem zaradi tega, ker mi je v mojem seznamu prigrizkov manjkal beljakovinsko-zelenjavni namaz, ki bi ga otroci lahko brez večje packarije pojedli na kakšnem izletu. In priznam, na vsak način bi se želela izogniti predelanim prigrizkom in sladkorju, ker je tega že tako in tako vsepovsod preveč. Včasih me tudi moja poklicna deformacija malo tepe in sem zato pri izboru živil še toliko bolj previdna. Zelenjavni namazi bodo od zdaj naprej bolj pogosto na našem jedilniku, ker so zdravi, zelo okusni in dovolj nasitni, da ta mala razigrana fanta napolnijo z zadostno mere energije za nove dogodivščine (o teh več v kakšni drugi objavi).

Spodaj pripenjam fotografije sobotnega sprehoda, ko smo ob kičastem vremenu tako uživali … In vsaki takšni odpravi od doma sledi nekaj, kar je znano vsem mamicam. Tudi ve s sabo vedno nosite najmanj en nahrbtnik hrane? Pri nas se ta scenarij odvija zadnjih pet let in opažam, da se je le dobro začelo … 🙂

Zdaj pa že načrtujemo nepozabna doživetja za prihajajoči vikend, vi pa imate priložnost osvojiti svojega na tej povezavi. A ni tvrhunska ideja, jaz sem se že prijavila na polet z letalom! Upam, da me izberejooooo! 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In zopet sta polna energije! Evo mami, zdaj pa dohajaj, če zmoreš! A zmoremo mamice? 🙂

Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Argeta.