Veselo, razigrano, umazano, opraskano in VARNO

Priznam, bojim se odgovornosti, ki jo prinese starševstvo. Zelo se bojim vseh odločitev, ki sem jih kot mamica vsak dan znova primorana sprejemati. Bojim se, da na tej zahtevni poti ne naredim kakšne usodne napake. Bojim se, da včasih pretiravam z zavijanjem v vatko, spet drugič (ko je to res potrebno) pa to pomembnost spregledam.

Včasih me malo stisne pri srcu, ko slišim komentar v smislu »naj pade, se bo že naučil, da tam ne sme« … Oprostite, a mnogo stvari se lahko nauči brez posledic! Lahko se jih naučina varen način, ni se mu potrebno ob učenju soočati z nečim, kar ga lahko zaznamuje za celo življenje. Seveda sem za to, da otrok vozi kolo, skače v vodo, pleza po drevesu, naj uživa v otroštvu in spoznava svoje telo in njegove zmožnosti. A še bolj sem za to, da so vse te aktivnosti prilagojene njegovi starosti in ne le željam. Predvsem pa sem za to, da so vse te aktivnosti, ki ga veselijo in so dobre za njegov razvoj, varne. Kdo je za vse to dogovoren? Po mojem mnenju nihče drug kot starši.

Naši popoldnevi so v teh sončnih dneh videti zelo podobno … Ob štirih prispemo domov, nato pa v rekordno hitrem času pripravimo nekaj za pod zob, najbolj zato, da hitro potešimo lakoto fantov, ker takrat že dobro uro ničesar ne jesta (sem že omenila, da bo 14.30 uri malicata v vrtcu?). O tem izjemno hitrem kosilu ne bi preveč, saj imam velikokrat slabo vest, ker ne kuham še bolj zdravo … Se pa tolažim s tem, da je to naložba, da sta več časa aktivna na svežem zraku, zato v teh poletnih mesecih malce zanemarimo pisanje črk, risanje in barvanje, ter ostale podobne aktivnosti, ki so idealne za slabo vreme in se usmerimo v skupno preživljanje prostega časa zunaj.

Ob omembi naših popoldanskih športnih aktivnosti ne morem mimo zgornjih misli o igri brez morebitnih posledic, ki jo jaz svojima otrokoma omogočam predvsem z uporabo zaščitne opreme, ko ocenim, da je ta nujna. Prepričana sem, da je otroška čelada ena izmed tistih nujno potrebnih varoval, ki jo starši prevečkrat pozabimo ali pa dovolimo, da je pri izboru le teh odločilna cena in ne kvaliteta. Že kar nekaj časa potihoma opazujem te krasne zaščitne čelade Nutcase, predvsem zato, ker mi je všeč njihov dizajn in privlačna zunanjost, ki naredi vtis. Nekaj tednov nazaj pa smo s fanti dejansko dobili priložnost preizkusiti omenjene čelade, ki v svetovnem merilu veljajo za eno najboljših. In moram priznati, da ne gre zgolj za privlačno zunanjost, kot je bilo sprva moje prepričanje. Zaščitne čelado so so narejene iz zelo kvalitetnih in kompaktnih materialov, hkrati pa so udobne in enostavne za uporabo. Vsebujejo ogromno varnostnih dodatkov, ki jih ostale čelade ne, ena izmed teh je varnostno magnetno zapenjanje z eno roko, ki preprečuje, da bi se otrok uščipnil. Več o čeladah Nutcase si lahko preberete na tej povezavi, v živo pa si jih lahko pogledate in tudi preizkusite v Baby centru, Intersportu, Malih zakladih ter prodajalnah Kakadu, Babadu, Silly, AV Šport in drugih.

Vsi, ki me poznate (in berete) veste, da nisem ena tistih mamic, ki bi dajala starševske nasvete in napotke, ker tudi sama ne vem, če so pravi ti koraki po katerih stopam v svojih materinskih čevljih. Res ne vem. Tudi sama ne vem, kako ravno prav zaviti v vatko in hkrati otrokom omogočiti veselo, razigrano, včasih umazano in tudi malce opraskano otroštvo!? Vem pa, da ne bom popolnoma nič zgrešila v vzgoji, če so vsem tem pridevnikom dodam – VARNI!

Objava smo zapisali kot zadovoljni ambasadorji izdelkov Nutcase.