VSE NAJBOLJŠE MAMICA

Nedelja 18. december, ura je natanko 6.12 zjutraj. Iz sosednje sobe se že sliši glasen “MAMA MAMA”. “Joj Izak, a ne moreš vsaj med vikendom malo potegniti? Pa še rojstni dan imam?!” si mislim. Nekaj sekund ga ignoriram, nato pa se mož (iz solidarnosti) dvigne in mi pusti še malce tistega nujno potrebnega spanca, da lahko sploh normalno funkcioniram.

Zdaj, ko razmišljam o mirnih nočeh in brezskrbnemu spancu ne morem mimo tega, da ne bi razmišljala o svojih letih. O letih, ki po slavni tridesetici še hitreje bežijo! A se kljub temu (za razliko od večine svojih prijateljic) zaradi staranja niti malo ne obremenjujem. Zakaj bi porabljala svojo energijo in čas za nekaj kar je neizogibno!?

Moja dvajseta ali leta, ko sem mirno in brezskrbno spala osem ur v kosu so bila lepa, zanimiva in zelo avanturistična. A se niti približno ne morejo primerjati z današnjim dnem!

Res je, da sem zdaj nenehno utrujena. Res je, da sem se (kljub temu, da je vikend) zbudila že ob šestih. Res je, da moji jutranji rituali ob kavi niso več umirjeni. Res je, da zdaj nimam ves čas tega sveta za praznovanje s prijateljicami. Res je, da zdaj ne utegnem redno telovaditi.  Res je, da je zdaj drugače.

Zdaj sem MAMA!

Zdaj se zjutraj crkljam z dvema malima sončkoma. Zdaj so vsi zajtrki veseli in razigrani. Zdaj je praznovanje rojstnega dneva obarvano z otroškimi risbicami in pesmicami. Zdaj svečke na torti ne piham sama! Zdaj imam ob sebi dva mala pomočnika, ki to storita z mano (ali pa namesto mene). 😀 Zdaj je moja edina in največja želja (ko upihnem svečko) ta, da bosta srečna! Zdaj me res ni strah vseh prihajajočih rojstnih dni … Prav veselim se jih! Veselim se vseh novih “mami izkušenj”! Pa četudi jih bo nekaj takih ob nenormalnih jutranjih urah! Zdaj sem s svojimi 32. leti veliko srečnejša in bolj zadovoljna s svojim življenjem, kot kdajkoli prej.

i0000010

Mami NA OFF