Z ZDRAVO MERO

Kaj pa bi ti odgovorila, če bi te nekdo vprašal o eni stvari, brez katere ne moreš preživeti dne? Brez česa ne moreš zdržati 24 ur?

Hm, jaz bi na prvo mesto najverjetneje postavila razvado, ob kateri res uživam in katere se niti malo ne trudim ukiniti.  Kaj je to, se sprašuješ? No, jaz si dneva ne predstavljam brez sladkarij. Vsak dan moram pojesti nekaj sladkega, ker v nasprotnem primeru to ni to. Mmmm, si predstavljaš popolno kavo z lepim razgledom brez piškotka? Hrustljavega piškotka s cimetom? No, jaz si ga ne. V moji torbici se iz tega razloga vedno nahaja prva pomoč, ki je tam, ko mi pade sladkor v krvi. Ampak ok, kdo pravi, da je ta navada (verjetno celo odvisnost) tako zelo škodljiva? Je dokaj v mejah normale (kar se količine tiče) in mojemu zdravju zaenkrat še ne škoduje. Hihi, celulit na stegnih zaenkrat predpisujem drugim dejavnikom (in si več kot očitno zatiskam oči, ampak to pustimo za kdaj drugič).

Mislim, da so moje razvade odkar sem postala mamica, pridobile novo dimenzijo. Zdaj na tiste malenkosti, ki so mi bile prej tako zelo samoumnevne, gledam precej drugače. Zdaj je čas, da se vrnemo k tisti kavi … zdaj kavico (s cimetovim piškotkom) z razgledom na zeleno Krko gledam drugače. Mislim no, kolikokrat ima mama možnost v miru piti kavo in sama pojesti sladico brez, da bi jo s kom delila? Ravno zato na te svete in zelo posebne trenutke s pravico dojemam drugače. Le po glavi se tepem, da jih večkrat ne udejanim. Še danes sem jezna nase, ker mi pretekli vikend ni uspelo s prijateljico na kavo/večerjo/karkoli, ko sta bila fanta z babico in dedkom na morju. Najprej nenehno jamram, ker nimam časa, potem pa dobim prost vikend in kaj delam? Pospravljam, čistim in urejam stvari za novo hiško. Tipično zame in verjetno za vse mame.

Današnjo objavo bi želela nameniti še eni razvadi, ki je (po mojih opažanjih) v današnjem času lahko hitro prekomerna. Ne bom rekla, da pri meni povečane uporabe ni, ker verjetno je, a se mi zdi, da je še vedno v mejah zdrave uporabe. Svoj mobilni telefon uporabljam nekoliko veliko več, kot bi bilo potrebno (sploh vse tiste IG in Pinterest home related objave – tam nimam nobenih zadržkov), a vseeno sem zanj postavila določena pravila. V eni izmed naslednjih objav vam zaupam, kako sem se lotila varne uporabe mobilnega telefona in (kar je najbolj pomembno) varne uporabe družbenih omrežij.

Danes pa še nekaj besed o zdravi meri uporabe in predvsem o zdravemu (in ne previsokemu) plačevanju razvad v povezavi z uporabo mobilnega telefona. Smo ravno pred selitvijo v novo hiško in zato intenzivno razmišljamo o menjavi mobilnega operaterja. Iz tega razloga sem se pred kratkim lotila raziskovanje ponudb na našem trgu. Najbolj od vseh pa so izstopali Telemachovi družinski popusti, s katerimi lahko cela družina prihrani do 288€ letno. 288 €?! To je cena vikend oddiha za celo družino in, ko pomislim, kako fanta uživata na bazenih, me s tem dejansko prepričajo. Več o samih družinskih popustih, s katerimi se lahko poveže štiri uporabnike (ali manj, več kot vas je, več prihranite) z istega stalnega naslova, si lahko preberete na linku.

Kaj pa bi odgovorila, če bi te nekdo vprašal po osebi, brez katere si ne predstavljaš svojega dne? Ali o osebi, ki ji najraje stečeš v objem, ko zaključiš naporen dan v službi? Ni potrebno odgovarjati, a ne? Mislim, da imamo čisto vse mamice enak odgovor! ❤️

 

 

Fotografije Eving, Eva Veber

Objava je nastala v sodelovanju s Telemach.