ZARADI TEBE

Zaradi tebe se dan obrne povsem drugače. Zaradi tebe velikokrat ne naredim vsega tistega, kar bi morala. Zaradi tebe je moje življenje zdaj drugačno.

Včeraj …

Ostala sem doma, na dopustu, ti pa z mano. Imela sem načrte, velike načrte o vseh koristnih in pozitivnih stvareh, ki jih bova počela. O tistih, ki jih strokovnjaki za vzgojo največkrat priporočajo in tistih, ki naj bi jih vzorne mamice udejanile. O tistih, ki jih morajo početi vse super mame, ki zmorejo vse. O tistih, ki včasih ne dosežejo samo pozitivnega in me pustijo na koncu dneva izžeto in kot nekdo, ki ni videl svoje postelje že nekaj dni.

Ura je šele 19.48, jaz pa že vsa utrujena ležim na postelji in razmišljam o svojem še včeraj zelo obetajočem dnevu. Danes namreč nisva naredila ničesar, kot je bilo predvideno. In vse zaradi tebe mali moj … Ti si tisti, ki mi je življenje obrnil na glavo.

Nisem pospravila razmetanega stanovanja, ker si me s svojim besedami “mami mami, se greva skrivati” in igrivimi očmi prepričal, da se ti popolnoma posvetim.

Nisem zlikala tistega gromozanskega kupa perila, ki že dva dni optimistično leži na kavču v dnevni sobi. Namesto tega sem s tabo na tem istem kavču sedela in prepevala otroške pesmice.

Nisva vadila likov (kot bi jih morala), ker te kmalu čaka sistematika, na kateri bodo preverjali prepoznavanje le teh. Namesto tega sva plesala in norela.

Nisem spala, ko si ti spal. Namesto počitka sem raje prebirala tvoje stare fotografije in ti ustvarila knjigo spominov, ki jo boš zagotovo zelo cenil.

Nisem odgovorila na tistih 8 službenih mailov, ki še od včeraj čakajo na to, da se jim posvetim. Namesto tega sem s tabo skakala po najbolj blatnih lužah.

Nisem skuhala bio kosila in nizkokalorične sladice. Namesto teh sva se odpeljala k tvoji babici, kjer naju je čakalo najino najljubše kosilo.

Nisem si naredila nege obraza, ki je res nujno potrebna. Namesto tega sem ti pripravila prave toplice v našim majhni kopalnici.

Toliko tega nisem naredila … Ogromno tega je, kar nisem naredila včeraj, predvčerajšnjem, prejšnji mesec in prejšnje leto. In včasih me prešine trenutek slabe vesti, a ga hitro pozabim in se spomnim, da sem ZARADI TEBE srečna. Rada imam te dneve … Rada gledam tvoj srečen obraz, ko skupaj pleševa in pojeva pesmice. Rada gledam tvoj srečen obraz, ko se skupaj sestavljava progo in gledava foto album. Tvoj srečen obraz mi nenehno govori, da nekaj kljub vsemu nekaj delam prav!