ŽOGA JE OKROGLA!

20160626_183511[1]

V otroštvu, ko se mi je zgodila krivica, mi je oči (po duši še vedno velik nogometaš) dostikrat dejal: “Počakaj, boš videla! Žoga je okrogla! Stvari se vedno uredijo, le dovoli jim. Bodi potrpežljiva! Ne rini z glavo skozi zid!” Kot to stori večina mladine, sem tudi jaz takrat le zavila z očmi in si mislila svoje. Kakšno desetletje kasneje, sploh zdaj, ko sem mamica močno razumem pomen njegovega takratnega “modrovanja”. Ironično, a ne?!

Kaotično in naporno življenje mamice močno spominja na napeto nogometno tekmo. Le da, če smo čisto iskreni, vlogo sodnikov velikokrat (v času naše nepazljivosti) prevzamejo mali “nogometaši” in po svoje odrejajo pravila. Tako, kot jim paše. Kako pa drugače? 🙂 Izredno pomembno vlogo ima zagotovo občinstvo – mimo tega čudovitega občinstva pa res ne smem.  A imate tudi vi občutek, da vas neprestano opazujejo in ocenjujejo vašo “igro”? Velikokrat so ob pogledu na najino (včasih tudi) agresivno vzgojo (sploh pri triletniku), ko pride do napornih izpadov trme in preizkušanju meja, vprašajo ali delava prav? Zato takrat dobivava (ne)željene nasvete in pripombe kaj je prav, kako bi morala in kaj pravi teorija. Vse lepo in prav, včasih kakšen napotek res prav pride, zato se jih ne branim. Pa vseeno, če malce bolje razmislim – a ni res, da trenerji najbolj poznajo svoje igralce in točno vedo, kako jih motivirati in spodbuditi za čim boljši rezultat?!

Zadnje dni pa se kar nekaj “navijačev” spotakne ob dejstvo, da naš mali trinajst in pol mesečni Izak še kar ne hodi … “Primi ga tako, vadi drugače, poskusi s hojico …” Ne ne, bom! Bo že! Se ne obremenjujem s tem. Tudi Žan je shodil pri štirinajstih mesecih in ne boste verjeli – Z NJIM NI POPOLNOMA NIČ NAROBE!  A mislite, da bo do šole kobacal? Ne ne bo! Vsak je še shodil in tudi on bo! Očitno potrebuje malce več časa. Z veseljem mu ga dam … Tako, kot vedno, ga spodbujam in mu stojim ob strani. In tokrat bom z veseljem upoštevala (zdaj že dedijev) nasvet. “Potrpežljiva bom. Ne nameravam riniti z glavo skozi zid. Vse se uredi!” Kdo ve, mogoče bo pa ta veseli (še vedno) puzeči trinajst mesečnik v kakšnem izmed prihajajočih nogometnih prvenstvih tresel mrežo za našo ekipo. Nikoli ne veš, saj veste kako pravijo nogometni navdušenci – žoga je okrogla!

In še nasvet za vse nas – pustimo občinstvo, osredotočimo se na ekipo. Naj bo najpomembnejše usklajeno in harmonično delovanje našega moštva, naše družine. Že res, da se srečujemo s porazi, a se ne predajamo! Pomembno je le to, da smo skupaj in, da igramo s srcem.

Imejte se radi,

MAMI NA OFF