DELAJ TO, KAR TE VESELI!

Zadnje čase vedno večkrat slišim komentarje mamic, ki bi si želele narediti več zase, a jim to nikakor ne uspe. Tudi vas ganejo iskrene izpovedi mamic, ki bi si hotele oddahniti in v svojem življenju biti še kaj drugega, kot le mami (žena in gospodinja)? Ker v resnici razumem vse te občutke, saj je težko in včasih celo neznosno, a moralo bi biti pravljično?! Zavedam se, da bi vas morala v tokratni (in tudi v vsaki drugi) objavi prepričevati o vseh številnih koristnih vplivih prostega časa in o pomembnosti naših ostalih nazivov. Takšno osveščanje bi morala postati moja stalnica, saj sem namreč blogerka z nazivom “Mami na OFF” …

Skrivnost je v tem, da si tudi jaz ne znam vzeti čas zase. Iskreno ne znam! Nimam čudežnega recepta, kako se odklopiti in uživati v tistih težko pričakovanih petih minutah, ko ni obveznosti. Tudi zvečer, ko zaspita, ne zmorem v miru in sproščeno preživeti večera, saj imam v glavi tisoč načrtov in aktivnosti za naslednje dni. To je tudi razlog, da sem leto in pol nazaj ustvarila ta virtualni kotiček, ki je bil najprej zgolj majhno preizkušanje, če mi bo kaj takega sploh ležalo. Kmalu pa je hec postal velik del mojega življenja, saj mi je čisto počasi zlezel pod kožo in prinesel veliko več, kot sem kadarkoli sploh pričakovala. Prinesel mi je neko posebno sprostitev in zadovoljstvo, ki se sploh ne da razložiti. In ta isti hec, ki sem ga kar nekaj mesecev skrivala in s kančkom negotovosti predstavila svojim prijateljicam, je ravno v teh dneh doživel eno pomembno prelomnico. Res sem ponosna, da vas je že 15.000! Res je na videz to čisto nepomembna številka, a vseeno je zame velika potrditev, da grem v pravo smer in da je iskrenost (in pozitiva) še vedno tisto, kar šteje. Je potrditev, zaradi katere sem si vsakič premislila, ko sem želela pritisniti tipko DELETE. Vaši odzivi so dejansko največja potrditev in zagon, ko se počutim kot največji outsider v blogerskem svetu. HVALA!

Nedeljski večeri so že kar nekaj časa tematsko obarvani. Dostikrat sem se ukvarjala z mislijo, da moda ni za mamice, lahko bi pisala namreč o čem bolj koristnem in poučnem … Neumno, če mene vprašaš! Zakaj ne bi ohranile tisto, kar nas veseli, bodisi so to rumeni trači, šivanje, telovadba ali pa brskanje po modnih portalih. To je namreč bistvo tistih sproščujočih večerov, ko otroci zaspijo!

 

 

 

 

 

 

 

Outfit Zara, torbica Mohito.

Delaj to, kar te veseli in uživaj v življenju! Tvoj čas je dragocen in ne zapravljaj ga za nekaj, kar te spravlja v slabo voljo.