AH TE SUPERMAME

1

Včasih se sprašujem kako hudiča jim uspe vse? Le kdo ob pogledu na njih ne bi imel kančka slabe vesti…

A poznate novodobne SUPERMAME?

Nekaj mesecev po porodu so že fit in z »radiatorji« na trebuhu. Vsak njihov izhod z vozičkom je tipi topi – oblačila, frizura in make up, vse po zadnjih modnih smernicah. Stanovanje je pospravljeno v nulo, večkrat v njem zadiši po čisto domačih, zdravih piškotkih. Čistila in ostali takšni in drugačni pripomočki so naravni in seveda homemade. Vsa prehrana je bio in iz domačega vrta, ozimnica pa skrbno in premišljeno (pravočasno) pripravljena. In tu so seveda tudi otroci, ki so poslušni in ubogljivi, v javnosti skoraj nikoli ne jokajo, znajo šteti v vseh možnih jezikih in vedno pojejo vso zelenjavo s krožnika.

Vau!!! Ne vem, ampak meni vse enostavno NE USPE! Tudi, če vklopim super turbo pogon in se popolnoma predam. NE ZMOREM! Če na enem področju uspem, se drugje pozna. Žal ima dan le 24 ur in jaz samo dvoje rok.

PRIZNAM, sem mama, ki ima na svojem telesu znamenja dveh nosečnosti in porodov. Sem mama, ki za make up in frizuro pred odhodom ven porabi natanko 60 sekund (zato je tudi končni izgled temu primeren). Sem mama, ki posesa stanovanje enkrat ali dvakrat na teden in še to z dojenčkom v naročju. Sem mama, ki ob zvokih otroških pesmic briše prah s svojim triletnikom. Sem mama, ki obožuje univerzalen Meglio, ker očisti praktično vse. Sem mama, ki svojim otrokom občasno za večerjo ponudi tudi hrenovke in pašteto.

Kljub vsemu mi je najpomembneje, da na obrazu mojih otrok vidim velike in zadovoljne nasmeške ter žareče oči… Vidim tisto pravo ljubezen.

In če bolje razmislim, si upam trditi, da je vsaka izmed nas SUPERMAMA svojemu otroku. SUPERMAMA z veliko začetnico!

Imejte se radi,

MAMI NA OFF