BIZNIS MAMA

Veš koga zdaj veliko bolj spoštujem, kot kadarkoli prej?

Ženske, mame, starše … Zdaj veliko bolj cenim svojo mamo, čeprav ji tega ne povem dostikrat. Cenim žensko, ki je ob naporni službi vzgojila tri otroke, medtem ko je bil njen mož nenehno službeno odsoten. Zdaj na vse skupaj gledam malo drugače in veliko bolj cenim trud vseh mamic, ki opravljajo najtežji poklic vseh časov za katerega ni fakultete, ki bi jih opremila z znanjem.

Pretekli teden sem tolikokrat prejela vprašanje v smislu kdaj že nameravam pustiti službo in se podati na samostojno pot, ker naj bi bila le ta bistveno lažja za mamico z majhnima otrokoma? Mimogrede, s tem se niti slučajno ne strinjam! A veste, da je samostojna pot tista, ki ne vključuje 8 urne službe in bolniške?

Težko je priznati, a to tako pogosto izrečeno vprašanje “Kako sploh zmoreš vse?” mi da misliti.

Zakaj?

Ker pravzaprav nisem nič posebnega! Sem le običajna mama, ki pri vzgoji dela napake in se s tem vsakič obremenjuje. Sem partnerka, ki se za uspešno zvezo zelo trudi, a je kljub temu včasih malce tečna. Sem običajna gospodinja, ki obožuje red in čistočo, zato ji najbolj aktivno telovadbo (zaradi katere ima dejansko musklfiber) predstavlja tedensko čiščenje stanovanja. Sem pravzaprav precej zanič prijateljica, ki si za pijačo s puncami, vzame čas ob posebnih priložnostih. Sem ženska, ki si (ko je res hudo) prizna utrujenost in se ustavi. Sem tudi samostojna podjetnica, ki dela takrat, ko večina gleda tv ali spi. In sem sodelavka, ki (za razliko od večine) večji del časa rada dela to kar dela. Zato ne razmišljam o tem, da bi pustila službo, se pa vsak dan znova trudim poiskati ravnovesje, ki odgovarja meni in moji družini.

Seveda, sem tudi blogerka in neskončno rada pišem in ustvarjam, a si ne želim, da je moje finančno stanje na računu odvisno od statistike in algoritmov. Še vedno si želim, da to ostane moj kotiček, ki ni tako zelo zategnjen in resen in da so odločitve (ki jih sprejemam tu) čustvene in ne poslovne, ker si moram zagotoviti mesečno plačo.

In naj ne pozabim na modno nedeljo … Sem tudi poslovna ženska, ki se v službo največkrat odpravi z minimalnim make up-om in lasmi spetimi v čop. Res je, največkrat me lahko vidite v udobnih hlačah, oversized srajci, nizkih gležnarjih ter plašču. So pa tudi dnevi, ko se zvezde postavijo na pravo mesto in zmorem malce več (na te dneve sem neizmerno ponosna, zato vam jih vsakič rada pokažem). 🙂

Spodnje fotografije so nastale izpod rok Eve (Foto-eving), kateri se ob tej priložnosti iskreno zahvaljujem, ker tako strpno svoj urnik usklajuje z mojim divjim vsakdanom. Hvala Eva! Hvala tudi frizerskemu studiu Glamur iz Novega mesta, ki vedno odlično poskrbi za moje lasje.

 

 

 

 

 

 

 

Pulover in krilo Zara, plašč Mango in čevlji Bata.Za torbico pojma nimam, ker je še iz časov pred otroci. 🙂

Sporočilo današnje (sicer modne) objave je “Vsaka mama zmore vse! In VSE je točno toliko, kot v danem trenutku zmoreš!”