ČOKO TORTICA

12534433_1508882666074812_945537146_n

ČOKO TORTICA je idealna za sladko razvajanje. Vsebuje ogromno čokolade in je idealna za vse, ki se temu božanskemu okusu enostavno ne moremo upreti. Glede na to, da je priprava hitra in enostavna nam lahko pomagajo tudi naši malčki. Takšne recepte MAMI NA OFF naravnost obožuje! 🙂

Nadenite si predpasnik in naj se naše kratko slaščičarsko potovanje prične.

Najprej pripravimo biskvitno testo za katerega potrebujemo naslednje sestavine:
– 15 dag moke
– 15 dag masla
– 15 dag čokolade
– 15 dag sladkorja
– 6 jajc
– 1 vanilijev sladkor
– ½ pecilnega praška

Nad vodo v posodi raztopimo na koščke nalomljeno čokolado in maslo. Masi dodamo sladkor in vanilijev sladkor ter na koncu še rumenjake. Vse skupaj na rahlo premešamo. Pecilni prašek dodamo moki in ju počasi dodajamo pripravljeni čokoladni masi. Na koncu na rahlo vmešamo še stepene beljake. Model za torte (premer 26 cm) obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo pripravljeno maso. Pečemo največ 45 minut na 180 stopinj (pečica naj bo predhodno segreta). Priporočam, da pekač pokrijete s peki papirjem. Ohlajen biskvit prerežemo na pol.

Nadaljujemo s pripravo nadeva, za katero potrebujemo:
– 1 marelični kompot

Marelice iz kompota zmešamo s paličnim mešalnikom. Oba biskvita najprej navlažimo s kompotovim sokom. Nato spodnjo plast premažemo s pripravljenim mareličnim nadevom, biskvit pokrijemo z drugo plastjo in na rahlo pritisnemo.

Tortico prelijemo s čokoladno glazuro, ki jo pripravimo iz:
– 10 dag čokolade
– 10 dag masla

Nad vodo v posodi raztopimo na koščke nalomljeno čokolado in maslo. Pripravljeno čokoladno glazuro nežno premažemo po tortici.

Torto okrasimo po svojem okusu. Jaz jo tik pred postrežbo okrasim s svežim sadjem, ki celotni harmoniji čokoladnega okusa doda svežino.

Pa dober tek!
MAMI NA OFF