MAKE OVER

Ko sem prejšnji teden srkala kavico na eni najlepših hrvaških plaž, sem opazovala mlade dalmatinke, ki so bile kljub zgodnji uri urejene v nulo. Vse (razen ene) so bile zrihtane za modno pisto. A name je največji vtis naredila tista, ki je bila drugačna. Visoka lepotica je lase nosila spete v čop, oblečena pa je bila v čisto navadno trenirko. Imela je sicer velika črna sončna očala, a je bilo vseeno opaziti njen nenaličen mladostni obraz. Bila je preprosta in sprva popolnoma neopazna. Vseeno pa je s svojo simpatičnostjo name naredila velik vtis. In to ne zgolj zato, ker je prijazno ogovorila Izaka, kljub temu, da je le ta nenehno hodil mimo njihove mize in jih s svojim igranjem vlog gasilca Samota motil. Ne zato. Bila je nasmejana in prijazna, imela je tisto, kar nam ne da profesionalen make up prestižne znamke. Tisto, kar nam ne nudi nobena popolna obleka najboljšega kreatorja. Imela je nasmeh in izžarevala je energijo, ki pravi SREČNA SEM!

Sprašujem se, kaj je potrebno za to karizmo in takšno gromozansko srečo? Kdaj ženska žari? Je to karakterna lastnost? So to zdravje, denar, moč, popolna služba, uspešno partnerstvo …? Je to sposobnost videti srečo v majhnih stvareh in uživati v vsakem dnevu, kot bi bil zadnji?

Ne poznam odgovora … Vem pa to, da nasmejan človek privlači nasmehe in prijazen človek (v še tako grozni situaciji) prej ali slej dobi prijaznost povrnjeno nazaj. V to verjamem in se poskušam po tem ravnati, če le gre. Neuspešna sem le v primeru, ko se mi otrok trikrat v enem dnevu vrže na tla, takrat sem res bolj težko nasmejana in prijazna …

Menim, da je vredno delati majhne korake, ki ti v težkih trenutkih prikličejo nasmeh na obraz in ti prinesejo srečo. Moj nasmešek traja še danes, kljub temu, da sem v trenirki in nenamazana. Kljub temu, da na sedežni v nedeljo zjutraj delam. A to srečo sem našla v objemu fantov, ki sta me danes (kot vsako nedeljo) zbudila ob 6.45 uri. Našla sem jo v sladici ob kavi in družinskem sprehodu. Našla sem jo v novi frizuri v mojem najljubšem Glamur studio in včerajšnjem kratkem šoping pobegu s prijateljico. To so moji majhni koraki za tisto posebno energijo, ki pravi ”Srečna sem!”

Hvala Nadji iz Glamur Studio Novo mesto, res si prava mojstrica! Sama sem navdušena nad novim izgledom, kaj pa vi menite?
PREJ

POTEM