PREVENTIVA JE NAJBOLJŠA

Decembrsko vzdušje je tik pred vrati in z njim tudi čas, ko vsi hitimo in se ne ustavimo niti za sekundo, da bi pošteno zadihali. Hiter tempo vsakdanjika in stres močno vplivata na naše telo in na delovanje imunskega sistema. Dejstvo je, da tudi pomanjkljiva in neuravnotežena prehrana pri temu prav nič ne pomagata in situacijo dolgoročno le slabšata. Zaskrbljujoče je tudi, da je za ogromno število mamic (o tem namreč pišejo tudi moje kolegice Mami blogerke) značilno izpuščanje redne telovadbe in obrokov ter konzumiranje velike količine kave. Takšen način funkcioniranje je postal že pravi mit med mamicami … Vse skupaj sicer nekako gre, ker nas velikokrat vsa ta zagnanost in adrenalin držita pokonci.

A kaj se zgodi, ko se zadeve malenkost umirijo?

Takrat največkrat zbolimo in obležimo …

Zakaj to pišem?

Zaradi lastnih izkušenj, ki se mi dogajajo vsak konec decembra, ko si končno dovolim vzeti nekaj dni odmora. Tistega pravega prazničnega dopusta, ko se odklopim in uživam s fanti. Takrat se namreč moje telo ustavi in zadiha (in zadnja leta vse pogosteje zboli). Nisem sicer prepričana, ali je takšno dogajanje znanstveno dokazano, a bi si skoraj upala trditi, da nekaj je na tem. Resnično! Se je tudi vam zgodila podobna situacija? Ko na polno delate in ste pod “presingom” še nekako gre, nato pa (ko se vse ustavi) dejansko pridejo na plan najrazličnejša bolezenska stanja …

V zimskem času, ko se pojavljajo prehladi in razne viroze, je potreba našega organizma po vitaminu C povečana. Velike količine vitamina C najdemo v svežem sadju in zelenjavi (kot so kivi, zelena paprika, pomaranča, zelje, limona …).

Zato sem si že poleti zadala majhne korake, s katerimi bom svoje zdravje poskušala ohranjevati skozi leto in na takšen način poskrbela, da bom decembra uživala v prazničnem vzdušju in ne bolehala, kot je to običajno. Kar pomeni, da je zdrav način prehranjevanja (z nekaj pregrehami) moj vsakdan in telesna vadba del življenja. Res je, da mi ne uspe teči trikrat na teden, a se zato trudim, da namesto dvigala uporabim stopnice ali pa, da na sprehodu izberem daljšo pot. Poleg tega pa sem nedavno začela svoji prehrani dodajati Liposomalni vitamin C Iz Hiše zdravjaki se od ostalih pripravkov zaradi svoje specifične sestave razlikuje v tem, da se bolje in enostavneje absorbira v naše telo. Tudi zaužitje je izjemno enostavno, saj ga navadno nalijem kar v jutranjo skodelico čaja.

Vitamin C je edini vitamin, ki ga ne moremo zaužiti preveč. Ima ogromno koristnih učinkov na organizem; je pomemben antioksidant, ki nas ščiti pred virusi, deluje protivnetno, vpliva na delovanje ščitnice, pripomore pri absorbciji železa, pomaga pri hujšanju, zmanjša utrujenost …

Stres je eden največjih požiralcev vitamina C, ki skrbi za pravilno delovanje imunskega sistema. Ob preobremenjenosti, stresu in tudi fizičnem naporu le tega začne primanjkovati in zelo hitro se lahko pojavijo prvi znaki tega pomanjkanja.

Namen današnje objave ni zgolj promocija izdelka za katerega menim, da bi moral biti del vsake domače lekarne. Je veliko več, saj v njej želim opomniti na to, da za svoje zdravje in dobro počutje največ naredimo sami (in ne zdravnik ali kdorkoli drug)! Mi smo tisti, ki bi morali biti  bolj odgovorni! 

Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Hiša zdravja. S kodo MAMIBLOGERKE10 pri nakupu prejmete 10% popust. Sledite jim lahko tudi na FB, kjer najdete ogromno nasvetov in priporočil, ki pomagajo pri ohranjanju zdravja.