USTVARJANJE JE ZAKON!

A veš kaj je glavna tema pogovora med mamicami?

Čevlji in obleke, morda kozmetika ali pa celo sanjski dopust na drugi strani sveta?

Ne, moj odgovor je ne! Niti slučajno … No, morda le v primeru, ko pogovor zajema otroške obleke, čevlje in kozmetiko namenjeno našim malim sončkom ali pa dopust, ki vključuje najboljši animacijski program za malčke. Malo v šali in malo zares, ampak mamice večji del svojega prostega časa (in kljub temu, da smo npr. na kavi s prijateljico) razlagamo o otrocih. Teme so seveda najrazličnejše, a čedalje bolj opažam, da večji kot naši otroci postajajo, bolj nas zanimajo načini ustvarjanja, ki so zabavni in poučni hkrati.

Strokovnjaki pravijo, da se otroci z ustvarjanjem uzražajo in pridobijo tisti pomembni občutek za barve, oblike in števila. Hkrati pa doprinese k boljši koncentraciji, koordinaciji in vadbi motoričnih spretnosti.  Pravijo tudi, da je ustvarjanje odličen način druženja otrok s svojimi starši, saj se na podlagi ustvarjalnega izražanja povezujejo in izražajo svoja čustva.

Idej, kako ustvarjati in kaj početi je ogromno, moram pa omeniti to, ki je v zadnjih tednih pustila ogromno zadovoljstvo med mojimi fanti. To pa zato, ker smo tam naši čisto vse, kar smo si zamislili. Canon Creative Park je spletna stran, ki ponuja malo mojre najrazličnejših možnosti za spodbujanje otrokove domišljije. Tam najdete voščilnice in podobne kartice, okvirje za fotografije, 3d izdelke, pobarvanke in še mnogo drugih podobnih pripomočkov, s katerimi se lahko vaši otroci (in tudi vi) kratkočasite. Tam najdete vse, kar si lahko zamislite! Pokukajte na to povezavo. Potrebno je le izbrati, sprintati in ustvarjanje se lahko začne!

Naj priznam še eno malenkost, ki jo vsi moji bralci zagotovo dobro poznate. Nisem ravno mamica, ki bi na veliko zasipavala z oh in sploh vrhunskimi idejami za ustvarjanje in top nasveti za ustvarjanje. Ni problem v tem, da jih nimam, bolj gre za dejstvo, da je na raznih spletnih straneh tega že toliko, da jaz s svojim laičnim prispevkom zagotovo ne bi mogla konkurirati. Zato je zame danes poseben dan, ta objava je pravzaprav zelo posebna, saj sem z njo stopila iz svoje cone udobja in naredila nekaj, kar smo do zdaj delali za štirimi stenami. 😉

Mi smo zadnje tedne obsedeni s ustvarjanjem na Canon Creative Park. Res priporočam, je enostavno za uporabo, brezplačno in izdelke lahko po ustvarjanju izkoristite za igranje.

Foto: Eving

 

 

 

 

 

 

 

 

Mamice, če potrebujete kakšno fajn idejo, kaj početi v teh mrzlih zimskih dneh, ko se hitro zmrači, je tole idealna rešitev –> Canon Creative Park!

 

 

 

 

 

 

Ni lepšega za mamo, kot gledati otroško igrivost, radovednost in nasmehe, ki popravijo še tako slab dan!

Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Canon.